Διαδυκτιακοί έρωτες

Διαδυκτιακοί έρωτες

Μιας και η τεχνολογία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, πολύς κόσμος στις μέρες μας ποντάρει στους διαδικτυακούς έρωτες.. Ψάχνει το ταίρι του εισβάλλοντας μανιωδώς στ’ άδυτα π.χ. του facebook αλλιώς φατσοβιβλίου.. Αρχικά, πατάει like είτε προβάλλοντας τον ηλεκτρονικό αντίχειρά του είτε βγάζοντας ένα βουβό επιφώνημα ʺουάοʺ (ουαί κι αλίμονο) είτε εκφράζοντας προς τον ιδανικό μέλλοντα σύντροφο ή την ιδανική μέλλουσα τη δορυφορική του καρδιά εκπέμποντας σήμα κινδύνου. S.O.S. ʺΕίσαι αυτό που έψαχνα τόσο καιρό. Αυτό που ονειρευόμουνα.

Η ηλεκτρονική μου αγάπη!ʺ σιγομουρμουρίζει μπροστά από την οθόνη, αλλά ουδέποτε ίσως δεν το εκφράζει άμεσα.
Τι κι αν είναι γύρω στην ηλικία των 20 τι κι αν είναι στα 50 και βάλε, μπαίνει απευθείας στο chat με το πρώτο ʺHiʺ.. Εάν βρει ανταπόκριση και δεν φάει ηλεκτρονική χυλόπιτα, ή κανένα block, τότε πέφτουν βροχή τα κομπλιμέντα. Άραγε την/τον είδες από κοντά και ξέρεις τα πάντα για εκείνην ή εκείνον;; Για σκέψου καθώς συνομιλείτε, πιέζοντας τα πλήκτρα, για αρκετό χρονικό διάστημα, άπαξ και τολμήσετε να συναντηθείτε από κοντά και τότε φας ή ταΐσεις ζωντανή χυλόπιτα, εκεί να δεις απογοήτευση..Πας καλά;;
Η τεχνολογία θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείτο για επικοινωνιακούς σκοπούς πέραν του έρωτος.. Σίγουρα δεν είναι εντελώς λάθος το δεύτερο, αλλά όχι όμως και η άψογη λύση. Υπήρξαν μακροχρόνιοι έρωτες που είχαν ως αφετηρία το ίντερνετ, αλλά πόσοι, αναλογίστηκες καθόλου; Εάν δεν πιάσεις τον άλλον να τον ψηλαφίσεις, να τον οσφρανθείς, να νιώσεις τους χτύπους της καρδιάς του, να του το πεις στα ίσια κατά πρόσωπον ότι την/τον ερωτεύτηκες, πάει χάθηκε το τρένο της ουσίας του έρωτος. Λείπει η αμεσότητα τη σημερινή εποχή, λείπει το αγνό φλερτ, η ειλικρίνεια..
Ο έρωτας είναι ιδιαίτερο πράγμα, δεν τον μοιράζεσαι τόσο εύκολα στα διαδίκτυα.. Λάβετε δράση λοιπόν! Μην είστε τόσο δειλοί! Εμπρός έξω στον κόσμο, στις ζωντανές επάλξεις του έρωτα! Ας φάτε και χυλόπιτα, είναι όλα μες το παιχνίδι, για να μάθετε.. Τι πιο υπέροχο από το φλερτ άνευ διαδικτύου, τι πιο γνήσιο, πιο ντόμπρο, πιο αληθινό, πιο άμεσο, πιο ʺουάοʺ…


Το κείμενο αναφέρεται κάθε φορά στις απόψεις του δημιουργού του και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει απαραιτήτως τους πάντες.